Старши треньорът на българския национален тим по баскетбол за мъже Пини Гершон отсече след жребия за европейските квалификации: „Не сме загубили надежда, ще се борим докрай. Несъмнено това е силна група. Има два отбора фаворити за първите две места – Италия и Сърбия. Ако не стане от първия опит, ще пробваме и втори път.”

България е в компанията на двата гранда, както и Унгария, и Финландия.

„Жребият е доста труден. За съжаление се паднаха имена, които не подлежат на коментар. Предполагам, че националният тим ще направи всичко възможно, за да победи поне в България. Когато има победи, има интерес. Доста е рано да правим прогнози, нека видим отборите в какви състави ще дойдат”, коментира капитанът на баскетболистите ни Тодор Стойков.

„Безспорно жребият е ужасяващ, но ние трябва да го приемем такъв, какъвто е. Трябва да сме реалисти. Независимо от всичко ние трябва да търсим своите шансове. Тази група не трябва да ни обезкуражава. Ако има нещо положително, то това ще е, че може би няма да има натиск да се класираме на всяка цена. Смятам, че отборът е способен да играе силно срещу силните. Въпросът е, ако може тези 10 мача да ни помогнат да се развием”, пък каза бившият селекционер на представителния ни състав Тити Папазов.