Старши треньорът на националния ни тим по баскетбол Пини Гершон пристигна в отлично настроение в София. Израелецът с български корени бе посрещнат от добрия си приятел – рефера Шай Щрикс, изпълнителния директор на федерацията Иван Ценов и юриста на централата ни Елеонора Рангелова.

„Здравейте! Как сте?”, усмихнат подхвана разговор Гершон и с очакващите го журналисти, които начело с Гонг го изненадаха с родна мартеница, за да свиква с българските обичаи. „Това за мачовете ли е?”, изненадан попита Пини, но веднага бе осведомен, че сплетените бели и червени конци са за здраве и щастие през годината.

Както бе обявено предварително селекционерът на мъжкия ни баскетболен тим не пожела да говори по сериозни теми свързани с предстоящата му работа и отклони въпросите с думите: „Дайте ми малко време. Ще говорим по-късно.”

Преди да се качи в колата с посрещачите си от ръководството на българската федерация Пини Гершон се пошегува: „Сега сте добри с мен, но ще видим след първия мач.”

Трикратният европейски клубен шампион с Макаби Тел Авив Гершон утре ще е специален гост на Мача на звездите в Самоков, където се очаква да присъства и държавният ни глава Георги Първанов.

Шоуто в новата Арена Самоков стартира в 17 часа, а официалното откриване започва в 15.30 часа.