Селекционерът на мъжкия ни баскетболен отбор Пини Гершон пристига утре в София, за да наблюдава част от завършващата фаза на шампионата. Посещението на израелеца бе планирано още при последното му посещение, когато присъства на Финалната четворка на турнира за Купата на България в Самоков.

Гершон бе в Мадрид миналия уикенд, където освен, че проследи финалите на Евролигата, получи и специален плакет като един от 10-те най-знаменити треньори в баскетболна Европа за последните 50 години.

Очаква се атрактивният израелец да следи изкъсо представянето на част от състезателите от разширения състав на представителния ни тим, както и да обсъди с помощниците си и ръководството на федерацията предстоящата подготовка за европейските квалификации.

Полуфиналните плейофи на родното първенство при мъжете са в разгара си. Лукойл Академик и Балкан водят с по 2-0 победи на съперниците си, съответно Спартак Плевен и Левски.

Следващите срещи от полуфиналите са в петък, когато Балкан приема сините в Ботевград, а Спартак е домакин на студентите в Плевен. Евентуални четвърти мачове са в събота отново в Плевен и Ботевград, а ако се стигне до пети сблъсък той ще се играе на 13-ти май.

Серията за бронзовите медали започва на 15-ти май, а сблъсъкът за титлата у нас стартира на 18-ти май в Правец.