Макар да е категоричен, че и без български паспорт се чувства българин, националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон вече официално е гражданин на страната ни. Вицепрезидентът Ангел Марин е сложил подпис под необходимите документи още преди няколко дни.

„Пини ще заведе България на Европейското първенство със 100% сигурност. Дали ще остане след това, аз силно се надявам. Той вече е много силно свързан с България, още повече, че вече официално е български гражданин. Ще имаме треньор в Евролигата. Миналата седмица г-н Марин подписа указа и Пини вече е български гражданин”, сподели най-близкият човек на Гершон у нас – асистентът му в представителния ни тим Тити Папазов.

„Да, паспортът му е готов и сега ще намерим някакъв подходящ момент да направим по-официално връчване на документите. Може на церемонията за баскетболист и баскетболистка на годината или през януари, когато имаме честване 90 години организиран баскетбол в България”, потвърди изпълнителният директор на родната федерация Иван Ценов.