Селекционерът на мъжкия ни национален отбор Пини Гершон избра 18 баскетболисти, които ще се готвят за финалите на Европейското първенство в Полша. България е в Група D на шампионата заедно със съставите на домакините, Турция и Литва, а мачовете ще се играят във Вроцлав в началото на септември.

В списъка са: капитанът Тодор Стойков, Стефан Георгиев, Тенчо Банев, Димитър Ангелов, Бойко Младенов, Деян Иванов, Калоян Иванов, Филип Виденов, Васил Евтимов, Станислав Славейков, Чавдар Костов, Христо Николов, Иван Лилов, Златин Георгиев, Асен Великов, Александър Янев, Божидар Аврамов и Ибрахим Джабер.

Националният ни тим се събира на лагер в спортния комплекс „Царско село” в София на 15 юли, съобщи официалният сайт на родната федерация по баскетбол.

През първата седмица тренировки ще започнат само Стефан Георгиев, Тенчо Банев, Димитър Ангелов, Бойко Младенов, Деян и Калоян Иванови, Васил Евтимов и Филип Виденов. Останалите състезатели, както и капитанът Тодор Стойков, ще се присъединят към отбора на 20 юли, след Универсиадата в Белград.

На 1 август младежите Божидар Аврамов и Александър Янев също ще се присъединят към състава след края на Европейското за младежи в Скопие.

Отборът ще остане на лагер в комплекса до 4 август, когато се мести в пълен състав в хотел „Триада”.

Всички състезатели ще минат специализирани медицински и допинг тестове.