Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон изгледа сутрешната тренировка на Левски в зала „Универсиада”. Гершон, който е в България от вчера за преговори с президента на родната федерация Михаил Михов, си заминава за Израел довечера. Конкретни новини за бъдещето на Пини като наставник на държавния ни тим няма. Гершон не пожела да коментира снощния си разговор с Михов и резултатите от него и демонстрирайки добро настроение подмина журналистите след заниманието на „сините”. Пини бе в компанията на Румен Пейчев, с който се познава от младежките си години, когато двамата са играли един срещу друг с националния екип.

Асистентът на Пини Гершон в националния ни състав и старши треньор на баскетболния Левски Тити Папазов пък заяви, че е положително настроен от преговорите между 58-годишния израелец и боса на федерацията. „Довечера му е самолетът през Атина за Израел и дойде да гледа тренировката. Бяхме на вечеря, но не се е коментирала срещата. Бяха само двамата. Аз лично съм позитивно настроен. От настроението, което имаше г-н Михов вярвам, че ще има хепи енд, защото съм убеден, че това е най-доброто за българския баскетбол. Присъствието на Пини Гершон е голям плюс за българския баскетбол и аз съм убеден, че по-големият плюс не е в това, дали отборът ще се класира евентуално или не, а това, че такъв човек с огромен опит и авторитет в Европа ще бъде част от българския баскетбол. Това, което знам от него като идеи още по време на Европейското беше категоричен, че генерално трябва да се направят някои основни неща за българския баскетбол. Неговото огромно желание е да работи и да има отношение към всички възрасти. Често нямам никаква информация. Престоят според мен още разговори. Идеята е позитивна и смятам, че двама души с позитивни идеи би трябвало да стигнат до единомислие”, коментира Тити Папазов и добави:

„Дали ще има промяна в условията? Сигурно имате предвид финансови? Имаше претенции, че живее в Шератон, може би ще остане в хотела на Лъвов мост. Нищо не е стигнало до него от отправените нападки. Спестил съм му истината. Убеден съм, че той най-добре знае как сме се представили и е страдал най-много от всички нас. Не е необходимо да го запознаваме с всички коментари, независимо, че от него съм научил, че не трябва да се обръща внимание на незначителни неща и незначителни хора”, каза още Папазов.