„Пини Гершон е голям пич извън баскетбола. Страхотен човек със страхотна етика. Мисля, че станалото в България не му е повлияло. Според мен въобще не е обърнал внимание”, сподели добре известният у нас баскетболен агент Йорго Патапатиу, който е представител на „Интерперформансис”, а в момента е гост в Македония на финалите на турнира за местната Купа. „Чухме се преди два дни и звучеше все едно нищо не е станало и беше съвсем спокоен. Не ми остави най-малкото съмнение, че няма да идва в Самоков. Отново повтори, че ще направи всичко възможно да помогне на българския баскетбол”, каза още мениджърът, който наблюдава срещите, в които Работнички падна от Фени Индустри, а Струмица победи Пелистер.

„Станаха интересни мачове. Тук има голямо развитие. Хората във федерацията работят професионално и залите са пълни. Питат ме постоянно за Перо Антич и Ристе Стефанов. Хората се интересуват от тях, а нали знаете, че Кавадарци е родният град на Ристе. Говорих и с Димитър Мираковски и Марин Докузовски. Всичко, което става в България се отразява тук, така че малко по-внимателно със скандалите, че се чуват”, пошегува се Йорго Патапатиу, който допълни по темата за създаването на Балканска лига:

„Тя ще е подобна на Адриатическата лига, но може да стане по-силна. Хората, които организират надпреварата са много млади и амбициозни. Обсъжда се усилено тази лига и има сериозен интерес в Македония. Баскетболът на Балканите ще напредне, защото това е голяма крачка напред.”

Агентът, който защитава правата на повечето от елитните български баскетболисти, но и на македонците в ЛукОйл Академик Перо Антич и Ристе Стефанов коментира по повод доброто представяне на Антич през сезона и евентуалния интерес към него от други европейски клубове през лятото: „ЛукОйл не трябва да прави абсолютно нищо за Перо Антич. Той има договор и трябва да се съобразяваме с това, както и другите отбори също знаят това. За да замине той, ЛукОйл трябва да даде разрешение и да получи добра трансферна сума. Има интерес от елитни европейски отбори, но има още два месеца до края на сезона. Не го занимаваме въобще с това, защото трябва да е концентриран. Ако стане нещо, то ще е със съдействието на ЛукОйл, ако има съгласие между трите страни."