Гигантът с български паспорт Прийст Лодърдейл завърши успешно представянето си за Гуангдонг в Лятната лига на Китайската CBA. Шефовете на клуба до такава степен са останали доволни от играта на 222-сантиметровия баскетболист, че са отправили сериозна оферта за оставането му в отбора. Лодърдейл е приел и така той ще се състезава отново в местното първенство като ще носи екипа с номер 18 на Гуангдонг, съобщава bulgarianbasket.com.

Преди седмица от Китай се завърна техническият директор на националния тим на България Тити Папазов, който бе пратен от ръководството на федерацията ни да наблюдава играта на центъра по повод евентуалното му включване в евроквалификациите. Тити остана впечатлен от изявите му и заяви, че Пи Ел със сигурност може да помогне на мъжкия ни състав.

Лодърдейл сподели пред баскетболния сайт, че сега се връща в Чикаго, за да си почине малко след края на лятната лига в Китай и ще се завърне в азиатската държава в средата на септември, когато започва подготовката за новото първенство в страната. Лодърдейл потвърди, че е имал сериозни оферти от няколко отбори от различни държави, но е предпочел да остане в Гуангдонг.
Прийст обяви още, че ако получи повиквателна за национални тим на страната ни може да се яви в началото на следващия месец и да помогне на отбора в евроквалификациите. Подготовката, мачовете и престоя си в България американецът с бг-паспорт ще трябва да съобрази с ръководството на клуба си.