Изненадващ трансфер, който да изпрати добре познатия у нас Прийст Лодърдейл във втородивизионния Академик Благоевград е бил на дни от осъществяване. 222-сантиметровият американец с български паспорт е бил в контакт със състава от Благоевград, който играе в българската А група. Пи Ел обаче ще облече екипа на отбор в Ливан. „Вярно е, но го пазехме в тайна. Пи Ел беше обещал, че ще играе за нас, докато си намери отбор, но в събота каза, че си е намерил тим в Ливан”, коментира пред Гонг старши треньорът на Академик Петър Клечков по повод информацията на сайта e-79.com.

Академик Благоевград обаче ще ползва услугите на екс-национала Георги Давидов. „Цяло лято контактуваме с него. Поканихме го да тренира и да играе с нас. Ако получи хубаво предложение, ще отиде там. Говорихме с ректора проф. Иван Мирчев и той бе впечатлен от тази ситуация. Отборът тренира добре и се надявам, че с подкрепата и на Жоро ще направим хубав сезон. И дано след година-две да влезем в Лигата”, заяви още Петър Клечков.

Той бе категоричен, че именно на усилията на ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевгра проф. д-р Иван Мирчев се дължат добрите условия, при които може да работи отборът.

Редовният сезон в А група при мъжете стартира този уикенд. На 22-ри октомври е мачът Чавдар Троян- Берое. За 23-ти октомври са насрочени двубоите Шумен- Видабаскет и Дунав 2007- Балкан-2. Академик Благоевград посреща Евроинс Черно море (18) на 24-ти октомври от 17.00 часа, а на 25-ти е срещата Овергаз- Академик Пловдив.