Старши треньорът на баскетболния Балкан Ботевград Петър Клечков заяви, че е доволен от състезателите си, въпреки поражението от Левски в първия мач от полуфиналните плейофи.

„Честито на Левски. Загубихме мача, но като гледам статистиката те имат 60% успеваемост от тройката. Трудно може да се опази такъв отбор. Смятам, че в защита се справихме добре, но те вкараха от такива ситуации почти на 100% и наистина трудно може да се бие такъв отбор. Има още мачове. Не се предаваме. В сряда излизаме пак за победа пък каквото стане. После идва мач в Ботевград. Там имаме също мачове, така че продължаваме напред”, коментира Клечков и добави:

„Доволен съм от момчетата. Имаше старание. От 20 точки много трудно може да се свали. Ако мачовете с Черно море са повлияли, то това може да е само положително. Бяхме на 100% концентрирани. Нямам никакви претенции към съдийството. Доволен съм, това е положително за баскетбола. Нормално е всеки съдия да сбърка, както и играчите, и треньорите бъркат, но съдийството беше добро.”