„Доволен съм от класирането за финала”, сподели старши треньорът на женския баскетболен тим на ЛукОйл Нефтохимик Петко Маринов. Съставът от Бургас ще се изправи срещу Дунав Еконт в спора за титлата, а мачовете започват на 4-ти май в Русе.

„Доволен съм третия мач, който играхме снощи в Монтана много сериозно. Във втория имахме някои колебания. Знаете, че отборът на Монтана е съставен от много опитни и качествени състезателки, и докато Дунав стигна безпрепятствено. Най-доволен съм от това, че се класирахме и се надявам сега вече на финала момичетата да са по-освободени, защото мисля, че можем да покажем още по-добри неща”, коментира Маринов пред Гонг.

„Понякога отговорността да вземеш двата мача като домакин се отразява доста негативно. В Русе обаче се създава страхотна атмосфера за игра, с перфектна публика, зала. Имат си и добър отбор. Затова казвам, че ще се радвам много да излезем по-освободени психически, тъй като няма да скрия, че за тези мачове и поне засега лидер е Дунав Русе. Така, че много се надявам да играем добре и защо пък не да не вземем нещо”, заяви Петко Маринов и добави:

„Знаете, че сменихме целия отбор в началото, след това пак имахме нови промени, така че мисля, че сега горе-долу добиваме някакъв синхрон. За голямо съжаление нашата шведка Фрида Ашли претърпя една много неприятна контузия. Надявам се във финалните мачове да е в добро състояние. Мисля, че вървим нагоре, но това не значи, че сме постигнали оптималната спортна форма.”