Старши треньорът на Лукойл Нефтохимик Петко Маринов не скри голямото си разочарование след загубата на тима му от младия състав на Левски, и намекна, че ще има освободени състезателки от състава му.

„Не ни отива да играем по този начин. Левски съвсем заслужено спечели. По едно време виждах как Наталия (Топалова) играе с четири деца, и те ни бият. Представяте ли си какво говори това за нашия отбор,” заяви Маринов след поражението с 85:92 в София.

„Ние в действителност сме съвсем нов отбор, взехме момичета, които досега бяха резерви. Трябва им много време, и може да не ги изчакаме, защото на Лукойл не му отива да играе така. Въобще не съм доволен и сигурно ще предприемем мерки, може би ще освободим някои. Много играят под възможностите си, хора, на които разчитахме страшно много. Не изглеждаме добре, но няма да останем в това състояние, ще вземем мерки,” обясни още опитният наставник на бургазлийки.

„Ние си имахме имена, които си вършеха работата, но за съжаление ни напуснаха. Всяка година от три години сме съвсем нов отбор. Но този сезон изобщо не уцелихме ваксата. За да играеш в отбор-шампион, трябва да имаш шампионски манталитет,” призна още специалистът.

„Явно ние сме много зле, загубихме от Стара Загора, вкарахме само 50 точки, Левски са съвсем млад отбор, но явно просто ние играем много слабо. Все пак така ще стане по-интересно за зрителите,” завърши Петко Маринов.