Един от най-уважаваните ни баскетболни специалисти Петко Маринов изведе мъжкия тим на ЛукОйл Академик до титлата през 2003-та година, а в момента е наставник на женския ЛукОйл Нефтохимик. Дни преди старта на финалната серия в женското ни първенство срещу Дунав Еконт Петко Маринов коментира и финала при мъжете.

„Тази година отборът на ЛукОйл Академик наистина е много силен. Другите отбори са доста по-слаби от тогава, когато аз бях треньор на ЛукОйл. Мисля, че безапелационен шампион ще е Академик. Искам обаче специално да похваля отбора на Балкан Ботевград. Те свършиха огромна работа”, заяви Маринов преди третата среща на „студентите” с Балкан в Ботевград днес от 17.30 часа.

„Идеята за Балканска лига се беше зародила преди 10-15 години, но тогава не се прие. Мисля, че е много похвално. Само с мачове във вътрешното първенство играчите не могат да израстват. На ЛукОйл действително му липсва конкуренция. В конкуренцията се раждат големите шампиони, но затова не са виновни в ЛукОйл Академик, а може би останалите тимове, които ме можаха да намерят такива спонсори”, каза още Петко Маринов по повод стартиращата следващия сезон регионална надпревара.

Що се отнася до подготовката на женския ЛукОйл Нефтохимик Маринов сподели:

„Имаме някои проблеми. Американката ни има от 20 дни силни болки в кръста и гърба. От няколко дни Зорница Костова се оплаква от разтежение в бедрото, но смятам, че всички ще са на линия за финалните срещи. Винаги има конкуренция поне на върха при дамите и остават два отбора, които да спорят за титлата. Отнасям се с голямо уважение към Дунав Еконт. Мачовете между нас са непредвидими.”, завърши Петко Маринов.