Един от специалистите, които са оставили своето име в историята на ЛукОйл Академик е настоящият треньор на женския баскетболен тим на Нефтохимик Петко Маринов. Той пожела успех на „студентите” в първия им мач от груповата фаза на турнира Еврокъп и коментира, че отборът има класата, за да продължи напред.

„Считам, че нашият отбор е много силен тази година и съм абсолютно убеден, че ще излезем от групата. Още повече прочетох, че Шарлероа са загубили с 28 точки във вътрешното първенство, предполагам, че психически няма да са много добре. Въпреки всичко пак казвам, нашите трябва да излязат много сериозни, много концентрирани. Имаме класата, трябва ни подкрепа и на публиката. В края на краищата в един такъв мач трябва и шанс, но понеже съм и малко фаталист да не го казвам, но смятам, че нашите ще играят добре и ще победят”, коментира пред Гонг Петко Маринов в навечерието на домакинството на ЛукОйл Академик на белгийския Шерлероа в сряда от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Откровено казано, ако кажа, че няма да има напрежение, ще излъжа. Един отбор, който има такива високи цели и претенции да е фактор в Европа, не може да няма и напрежение. Стига то обаче да е овладяно, а пък едно напрежение води до максимална концентрация. Надявам се всичко да бъде наред,а момчетата да излязат и да покажат класата си, а те я имат”, каза още Маринов, а за постоянството на Тодор Стойков през години и ролята му в отбора, заяви:

„Тошко е носител на всички треньорски идеи. Аз не случайно бяхме споделил, че според мен той може да стане след време много добър треньор. Тошко много добре чете играта, знае кога какво да направи. Много опитен е и това е един от играчите, на които най-много съм вярвал в моята треньорска кариера, когато съм му бил треньор. Много е важно неговото настроение, а той най-често има бойко настроение, така че предполагам, че той наистина ще поведе отбора към победа.”