Старши треньорът на женския ЛукОйл Нефтохимик Петко Маринов ще води мъжкия ЛукОйл Академик в оставащите до края на сезона срещи. Маринов ще запази поста си в бургаския тим, като до края на сезона треньор на баскетболистките ще бъде досегашният помощник на Маринов Цветан Петков.

„Смятам, че състоянието, в което се намира отборът ни в момента, съчетани с личните качества на Петко, доведоха до вземането на това решение. Петко Маринов е най-добрият избор за този пост в България”, коментира изпълнителният директор на тима Сашо Везенков.

Новият старши треньор ще се присъедини към подготовката на ЛукОйл Академик от понеделник, 2 март. В събота, преди срещата на женския ЛукОйл Нефтохимик, новият треньор ще обсъди с изпълнителния директор на ЛукОйл Академик екипа, с който ще работи.

Маринов беше начело на мъжкия отбор на ЛукОйл през сезон 2002/2003, когато тимът спечели Южната конференция на ФИБА Европа, след което тимът получи покана за участие в УЛЕБ. Последните шест сезона Маринов беше начело на женския ЛукОйл Нефтохимик.