Именитият сръбски треньор Светислав Пешич е получил предложение да стане консултант на баскетболния ни шампион Лукойл Академик.

Опитният специалист присъства на жребия за евротурнирите в Берлин, където бе и спортният директор на „студентите” Сашо Везенков. Веднага след това Пешич пристигна в България, за да участва в треньорски семинар в Самоков. Ръководството на Лукойл пък все още не се е спряло на наставник, който да води отбора през следващия сезон.

„Говорихме със Светислав Пешич и то, защото пътувахме заедно от Германия и се оказа, че той е без отбор и изчаква ново предложение. Аз му предложих да дойде при нас и да чака тук, да ни е консултант. Остана да се разберем след това. Приятели сме, познаваме се от много време. Пристигна на семинар в Самоков и затова стана на въпрос къде на шега, къде на сериозно”, сподели спортният директор на Академик Сашо Везенков по повод евентуалния нов старши треньор на тима.

Везенков обаче изрази съмнение, че идеята може да се осъществи. „Сигурен съм обаче, че в много скоро време ще има много сериозно предложение. Знаете кой е Пешич и за какви пари става въпрос. Има реалности на този свят”.