Руският гранд Динамо Москва направи първа тренировка на българска земя преди утрешния първи мач от осминафиналите за купа УЛЕБ. Воденият от Светислав Пешич тим пристигна по-късно в София, заради проблеми с мъглата над Москва.

„Имахме малко проблеми с мъглата в Москва. Вече всичко е ОК и се настанихме добре. Винаги се радвам като съм в София, защото аз съм от Пирот, което е от другата страна на границата. Тук се чувствам като у дома си”, коментира Пешич преди заниманието на руснаците.

„Чака ни тежък мач и нас, и ЛукОйл. Българите са тим с добър потенциал в нападение и може да се възползва от това особено вкъщи. Прибавиха и Муйезинович към състава, а това е добро попълнение. Нямаме други проблеми, освен липсата на достатъчно време”, каза още сръбският старши треньор на Динамо Москва.

Оказа се, че Светислав Пешич не знае, че България и Сърбия са в една група за евроквалфикациите, нито, че Пини Гершон е новият ни селекционер и отсече: "Баскетболът е игра, в която никога нищо се не знае, но според мен за съжаление нямате шансове срещу нас."

Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков пък заяви, че баскетболният ни шампион няма какво да губи от срещите с московския отбор.

„Няма нужда от мотивация, когато играеш с Динамо. Всички са готови, чакаме мача. Динамо е достатъчно силен дразнител. Ние само можем да спечелим, в което аз съм много убеден и можем да излезем крайни победители. Всички в България чакат да дойде гранд, за да си купят билети и да дойдат да гледат, но това е нормално. Очаквам залата да е препълнена. Дано да имаме ден, мачът да се отвори и да имаме късмет”, каза Сашо Везенков.