Консултантът на българския национален отбор по баскетбол Светислав Пешич сериозно поизпоти играчите на последното занимание от тренировъчния лагер в София. Сръбският специалист лично и доста енергично показваше лично упражнения на българските състезатели, събрани в експериментален състав. Момчетата се готвиха интензивно под погледа на Пешич три дни.

Отстрани на Пешич помагаха по-дейно Любомир Минчев, Георги Младенов и Георги Димитров, докато Росен Барчовски само наблюдаваше. В хода на тренировката се появиха и изпълнителният директор на БФ Баскетбол Георги Глушков, а след него и президентът на централата Михаил Михов.

В заниманието се включиха 13 баскетболисти, който обаче останаха 12 доста бързо, след като при сблъсък със Златин Георгиев, Пламен Алексиев напусна принудително със сцепена брадичка. От първоначалния списък отсъстваха по здравословни причини Атанас Радев, Крум Дойчинов и Христо Николов, докато Станислав Говедаров и Павел Маринов се прибраха по-рано в Ямбол, защото днес имат мач от първенството. В тренировката не участваха и Веско Веселинов, и Тихомир Желев, измъчвани от травми.

Светислав Пешич проведе интересно занимание, с доста тичане, и отдели внимание на всеки от баскетболистите на терена. Сърбинът си тръгна с усмивка от залата в Национална спорта академия, обещавайки, че скоро пак ще навести България.

Позицията на Пешич като консултант, както той самият обясни по-рано, ще включва посещението на лагерите на националните отбори във всички възрастови групи, и изготвянето на програми за подготовка. А-селекцията на България продължава да е без старши треньор, четири месеца преди европейските квалификации.