Консултантът на националния отбор по баскетбол Светислав Пешич замина с момчетата за Белгия, за да ги подкрепи във второто им гостуване от европейските квалификации. Сръбският корифей пропусна първата ни визита, в Португалия, след като полетът му бе отменен в последния момент, до сега ще е плътно до тима за тежкия мач с белгийците в Антверпен.

На Летище София Пешич размени няколко думи с журналистите, споделяйки разочарованието си, че не е бил с отбора и в Португалия. Той обаче призна, че е много доволен от това, което вижда от момчетата на Росен Барчовски, откакто е близо до тях. На домакинската среща с Полша, Пешич седеше точно зад скамейката, и даваше своите напътствия на някои от състезателите.

„Много добра атмосфера има в отбора, просто отлична,” сподели сърбинът пред Гонг. „В това отношение няма какво повече да се желае.”

Той обаче е притеснен от многото травми в състава. „Много са неприятни тези контузии, а и не спират. Ето, първо Калоян (Иванов) не пътува за Португалия, след това други се контузиха, Златин Георгиев навехна глезен срещу Полша, преди това Ники Върбанов не тренира…,” клатеше глава Пешич. Наставникът обаче се съгласи, че дойде ли време за мачове, няма време за контузии, и всички са готови да стискат зъби, просто защото „отношенията между играчите са страхотни”.