„Смятам, че след като загубихме Михаил Михов, да не се води разговор от такъв висок ранг- финансово и икономически като Валентин Златев и да не му се предложи, мисля, че ще бъде голяма перверзия и значи, че ние нещо не сме добре в баскетболните среди, пък аз мисля, че сме разумни хора”, коментира заместник- председателят на варненския Евроинс Черно море Симеон Варчев пред Гонг.

„Така, че моето лично мнение е, че първият разговор, който трябва да се проведе е с г-н Златев. И от там нататък, ако той каже – да, дай Боже това да се случи мисля, че нещата ще бъдат прекрасни. Ако каже – не, поне с него човек може да се посъветва, той познава бизнесмените от висок ранг в България. И с консултация с него може да бъде избран човек. Не може да имаш Валентин Златев и да го прескочиш. Просто е глупаво”, каза още Варчев и добави:

„Не мога да кажа дали има шанс да се съгласи. Просто на мен много ми се иска. Докато не се състои срещата, нищо не може да се каже. Законодателството е такова, че не може да примамва бизнесмените в спорта и по-конкретно в баскетбола. Всичко става на добра воля, любов и лично отношение. Така, че хората са малко и те се броят на пръсти за съжаление. Мога да ви кажа следното, не само като член на Управителния съвет на баскетбола смятам, че в никакъв случай не трябва да се отива към каквато и да било конфронтация. Не трябва да има разкол в българския баскетбол, така както е в някои други спортове. Затова мисля, че ще се обединим и ще търсим едно лице. Досега с никого не е говорено и преди да се говори с Валентин Златев, всичко останало ще бъде колкото да си говорим.”

Колкото до представянето на мъжкия състав на Евроинс Черно море и предстоящата Финална четворка на младежката лига във Варна, Симеон Варчев сподели: „С мъжкия тим на Черно море се борим за колкото може по-предно класиране преди плейофите. Ако можем да бием днес, може би, така се представям, че ще бъдем пети. В момента цялото ми съзнание е насочено към Младежката лига. Аз съм поклонник на развитието на малките, на бъдещите баскетболисти. Ще дадем всички индивидуални награди, които никак не са малко. И ние ще се включим с каквото можем, за да може и ние да помогне, и да стане този турнир в Двореца на културата и спорта, в зала „Конгресна”