Бившият баскетболист на шампиона ЛукОйл Академик Перо Антич вече има български паспорт, по примера на сънародника си Ристе Стефанов, който продължава да носи екипа на „студентите”. Документите на Антич, който е сред най-атрактивните състезатели, подвизавали се в родното първенство, са готови от края на миналата година, но след приключването на предишния сезон македонецът напусна България в посока Русия, където подписа солиден във финансово отношение договор с Локомотив Ростов.

Перо бе сред най-ефективните играчи на ЛукОйл Академик и минава за любимец на спортния директор на клуба Сашо Везенков. Ръководството на „студентите” направи доста опити да го задържи, но баскетболистът избра офертата на руснаците сред многото възможности, които имаше.

Тази вечер пък Перо Антич, който е на гости на приятеля си Ристе Стефанов, бе на трибуните в спортния комплекс в Правец и изгледа мача на ЛукОйл Академик срещу Ямбол.

„Миналата година българско гражданство получиха националите Ристе Стефанов и Перо Антич”, напомни днес вестник „Нова Македония”, който публикува и новината за очаквания наш паспорт и от старши треньора на шампиона в Балканската лига Рилски спортист Александър Тодоров.