Старши треньорът на Лукойл Академик Желко Лукаич ще трябва да се справя с доста сложна ситуация на утрешния мач от шестия кръг на Купа УЛЕБ.

Студентите посрещат латвийския АСК Рига от 18:00 часа в зала Универсиада и ще имат възможност за реванш за загубата в Латвия на старата на турнира. Освен Ненад Чанак и Донта Смит, които пропускат двубоя заради травми и македонецът Перо Антич има някои болежки, но ще е на линия за срещата.

Антич е един от най-важните играчи в тазгодишната селекция на баскетболния ни шампион и на него се разчита много в утрешния сблъсък. Младият плеймейкър Димитър Филипов пък тренира наравно със съотборниците си, но пропусна дълго време заради контузията си.

„Чака ни много тежък мач. Липсват ни двама важни играчи. Имахме много проблеми тази седмица. Филипов се появи буквално вчера, първият му мач беше срещу Балкан. Перо също има някои проблеми, но се надявам да извлечем максимума. Съперникът е труден и играе модерен баскетбол. Имаме малка възможност за смени, но дано да сме концентрираме и да материализираме домакинското предимство. Няма да се предадем, защото победата значи много. Искаме много още точки в групата”, сподели сръбският наставник на Лукойл Академик Желко Лукаич след вечерната тренировка на отбора.