Ден преди реванша от 1/16-финалите на купа УЛЕБ между ЛукОйл Академик и Вентспилс в Латвия, официалният сайт на надпреварата посвети обширен материал на един от лидерите на „студентите” Перо Антич. „Ако някой играч демонстрира страхотно израстване от началото на турнира за купа УЛЕБ, то това е македонецът Перо Антич”, започва статията.

„Винаги съм оцелявал с моя тим в първия елиминационен кръг, така че се надявам същото да се случи и с ЛукОйл Академик този сезон”, казва Перо Антич и добавя: „Ще направя всичко по силите си, за да постигнем тази цел.”

Македонският баскетболист признава, че когато получава офертата от българския шампион въобще не се колебае. „Подписах веднага. Бях чувал хубави неща за клуба от Ристе Стефанов и Георги Чековски”, споделя Перо и коментира по повод предстоящата битка за ЛукОйл Академик в купа УЛЕБ: „Смятам, че можем да играем по-добре, отколкото в първия мач и да ги победим във Вентспилс. Имахме лош процент при стрелбата и би трябвало да се представим по-добре във втория двубой.”