Възможността за връщането на Перо Антич в ЛукОйл Академик още догодина вече не изглежда толкова малка. Македонецът с български паспорт е отказал намаление на заплата му в Локомотив Ростов и е все по-вероятно да напусне Русия, пише вестник „Нова Македония”, цитирайки руски медии.

Като следваща дестинация в кариерата на Антич се споменава сръбският Цървена звезда, но и ЛукОйл Академик. Вратите на българския шампион за македонския национал, който минава за любимец на спортния директор на „студентите” Сашо Везенков, са винаги отворени. Самият Везенков пък обяви преди време, че Перо Антич има подписан контракт с ЛукОйл за сезон 2010/2011.

Световната финансова криза, която не подминава и Локомотив, както и фактът, че македонецът пропусна по-голяма част миналия сезон заради контузия, са главните причини на Перо Антич да му бъде поставен ултиматум – или намаляване на заплатата, или прекратяване на договора му. Баскетболистът подписа миналото лято двегодишен договор с руснаците за 1.5 милиона евро.