Македонецът Перо Антич, който от началото на сезона се превърна в един от най-полезните баскетболисти на родния шампион ЛукОйл Академик заяви, че иска да продължи да носи червено-белия екип на „студентите” и занапред, по повод слуховете, че е трансферна цел на италианския Бенетон. Именно тимът от Тревизо пък е следващият съперник на българския състав в купа УЛЕБ на 8-ми януари.

„Пожелавам на всички любители на баскетбола щастлива Нова година, много успехи, здраве преди всичко и разбира се пари. И да идват още повече на нашите мачове. Нямам коментар за това дали Бенетон ме иска, аз още нося червено-белия екип на ЛукОйл Академик. Само, ако нося зелен екип може да се каже, че съм подписал. Няма никакви контакти с мен. За ръководството не знам, това си е тяхна работа. Аз искам да нося червено-белия екип с номер 12 до края на сезона. Чувствам се отлично в ЛукОйл Академик и се надявам, че ще продължавам още по-добре през Новата година. Сега имаме мач срещу Дунав, а после идва Бенетон и сезонът може да тръгне в добра посока за целия отбор. Мачът с италианците е много важен заради позицията в класирането на групата за УЛЕБ. Супер ще е да победим и да останем без поражение у дома”, заяви Перо Антич преди сутрешната тренировка на „студентите”.

Капитанът Тодор Стойков също си пожела здраве и късмет за Новата година: „Понякога късметът е много необходим за нас спортистите. Утре ще пътуваме за Русе, надявам се до тогава всичко да е ОК с пътищата, за да отидем нормално за срещата с Дунав. Нормално е да мислим за мача с Бенетон, защото това е предстоящият двубой в УЛЕБ. При победа имаме шанс за по-добри резултати. Готвим се и се надявам да бъдем максимално подготвени и концентрирани.Самото име на Бенетон говори много. Предполагам, че залата ще е пълна, ние играем добре и нямам притеснения дали залата ще се напълни.”