Баскетболистката на Миньор Перник Камелия Михалкова стана Номер 1 за месец април в класацията на специализирания сайт за баскетбол bulgarianbasket.com, която се извършва съвместно с Пресклуб България. Михалкова се представи добре в четвъртфиналните плейофи в родното първенство, но Миньор отпадна от Берое 07.

„Тази награда е плод не само на мен, но и на целия отбор. Съжалявам само, че отпаднахме толкова рано в първенството. Според мен заслужавахме да победим, но такава е съдбата. Изненадана съм от тази награда, но съм и много поласкана. Изненадана, заради ранното отпадане. Надявам се другата година да съм в същия отбор, защото най-хубаво е у дома”, сподели перничанката и добави:

„Все още нямам представа къде ще играя, надявам се в Миньор всичко да е наред и там да си остана, наистина е най-добре. Нещата в момента не са много добри и не знам какво ще стане. Имам предложения от други отбори. За националния отбор – не знам, нямам представа, но мисля, че момичетата, които миналата година тренираха би трябва да си продължат и да играят квалификациите.”