Пилотът на Форс Индия Серхио Перес отвърна на критиките от страна на Уилямс по повод катастрофата, която предизвика в канадското Гран При.

Мексиканецът се сблъска с Фелипе Маса в последната обиколка от състезанието, докато двамата се бореха за четвъртото място. Бразилецът, който беше с по-нови гуми, се заби в задницата на болида, управляван от Перес, докато се опитваше да го изпревари. Стюардите решиха, че сблъсъкът е по вина на мексиканеца, който е променил състезателната си траектория, и го наказаха с 5 места за следващия старт в Австрия.

„Бях много разочарован да загубя такъв силен резултат, при това не по моя вина. Следващ една и съща линия, както в предишните обиколки и точно тогава бях ударен от Маса“, коментира Перес.

„Имаше достатъчно място вляво от мен, което той да използва за чисто изпреварване. Не мога да разбера защо да натиска от другата страна. Изгледах няколко повторения и макар това да не може да ми помогне, забелязах как Фелипе завива надясно точно преди удара.“

„Според мен той просто е променил намеренията си и е искал да се върне върху състезателната траектория. Неговата лоша преценка ни коства огромно количество точки“, допълни мексиканецът.