Павел Маринов е най-новото попълнение на шампиона на България Лукойл Академик, научи BGbasket.com. Той пристига от Ямбол, където бе неизменна част от редиците на тима през последните 4 години. Маринов е един от най-перспективните млади българи, а в понеделник той ще замине с националния отбор за участие на Европейското първенство в Литва.

Шампионите от Лукойл Академик продължиха договорите с всички българи, които бяха част от тима през миналия сезон, а сега продължават със селекцията на родни таланти. В националния отбор те имат още двама представители – Тенчо Банев и Божидар Аврамов. Тимът ще участва в квалификациите за Еврокъп, като в тях ще срещне Простейов. Това пък ще даде възможност на младия Маринов да играе на европейски терени и да продължи развитието си.

Последният сезон на Павел Маринов в Ямбол бе и най-силният за него. В 32 мача от вътрешното първенство той регистрира средно по 11.3 точки, 4.1 борби и 1.9 асистенции. През сезон 2009/2010 пък показателите му бяха 8.7 точки и 2.7 борби. Той бе избиран за участие в последните три издания на HDI Мача на звездите, а освен това бе част от младежките национални гарнитури на България.