Двукратният шампион в НБА Пау Гасол заяви, че не е готов да се върне в игра и в момента е фокусиран върху възстановяването си от контузия, след като испанските медии съобщиха, че се готви да се завърне в родния си клуб Барселона.

"След като чух новините от Испания днес, исках да споделя, че продължавам да съм съсредоточен върху възстановяването си и все още не съм готов да се върна в игра. Веднага, след като имам нещо да обявя, ще го направя чрез каналите си в социалните мрежи", заяви 40-годишният Гасол в профила си в Туитър.

Гасол е извън игра от 2019 година заради поредица от травми на глезена, а последно беше в тима на Милуоки Бъкс.

Испанският вестник "Мундо Депортиво" съобщи в събота, че Гасол ще играе за Барселона до края на сезона, за да възвърне формата си преди Олимпийски игри в Токио.

Гасол, който е считан за най-добрия испански играч за всички времена, представя страната си на последните три олимпиади, като спечели сребърни медали в Пекин 2008 и Лондон 2012 и бронз в Рио 2016. Той започва кариерата си в Барселона през 1998 година, след което преминава в Мемфис Гризлис през 2001-а.

Гасол спечели титли в НБА с Лос Анджелис Лейкърс през 2009 и 2010 година, а по-късно игра за Чикаго Булс и Сан Антонио Спърс преди краткия си престой в Милуоки, където има само три мача заради контузията.