Националният отбор по баскетбол започна днес подготовката си за предстоящите допълнителни европейски квалификации. Всички, повикани от селекционера Константин Папазов демонстрираха добро настроение и оптимизъм. Те стартираха с 45-минутен разговор с Папазов, а след това близо час тичаха по алеите на Борисовата градина с новия треньор по физическа подготовка – известния специалист Трендафил Терзийски.

Тити Папазов заяви след като момчетата му напуснаха залата: „Изпълнен съм с огромна амбиция, това е най-успешната година в треньорската ми кариера. Виждам в очите на играчите вяра и надежда. Обещавам, че всички ще оставим сърцата си тук на паркета.”

Относно възможната натурализация на Кейдриън Кларк, Родерик Блекни и други чуждестранни състезатели, наставникът коментира: „Аз смятам, че все още има шанс да бъдат натурализирани баскетболисти. Имам уверението на Президента на България, че ще ни съдейства. Много ми се иска, но в същото време няма да страдам, ако не стане, тъй като съм направил всичко по силите си. Не съм далеч от мисълта да потърсим и Лодърдейл. Много съм му обиден, но националния отбор не е мой, така че ако той има желание, е добре дошъл,” заяви Папазов, но коментира, че ще потърси евентуално Прийст Лодърдейл, ако Родерик Блекни откаже.

В националния отбор от днес е въведен и специален режим – без телефони по време на закуска, обяд и вечеря, както и по време на тренировките.

Утре отборът на Папазов тренира двуразово, а във вторник ще направи първа проверка на силите, срещу младежката гарнитура на Иван Чолаков.

Константин Папазов взе отношение и по въпроса със смъртта на Емил Коен и бъдещето на ЦСКА след трагедията. Той призова чрез медиите свързаните по един или друг начин с „червените” хора с пари да помислят и да продължат започнатото от Коен.