Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Тити Папазов сподели, че и Чавдар Костов, и Божидар Аврамов ще са на линия за домакинството на Швейцария утре вечер в евроквалификациите, независимо, че тренировъчният им ритъм е бил нарушен от здравословни проблеми. „И двамата са възстановени, а днес ще направят втора тренировка с отбора. Надявам се и характер, и воля като се прояви да се компенсира това отсъствие, но това е част от играта. Самочувствие трябва, настроение и вяра, за да можем да постигнем успех и ако в хода на мача има възможност, да потърсим добра преднина”, коментира Тити Папазов пред Гонг.

За съперникът, който е предпоследното препятствие за България по пътя към Евробаскет 2015, Папазов заяви: „Швейцария имаше шанс да бъде в най-лесната група с Дания и Люксембург, които може би единствени отстъпваха от всички останали отбори в квалификацията. Но абсолютно заслужено спечелиха групата и е нормално като са минали тази фаза, сега да имат амбиции. Трябва да се отнесем абсолютно отговорно към мача. Те не са случаен отбор, имат и своите добри страни. Много е важно доколко ние ще успеем да доближим нашите 100% и това ще се окаже решаващо за резултата и победата. До голяма степен всичко зависи от нас. Не само от нас, но до голяма степен.”

На въпрос, дали няколкото дни пауза са се отразили добре на играчите след напрежението, заради задължителното преминаване на групата в началото на квалификациите, Тити отговори: „В България винаги всичко е задължително. Задължително беше да минем групата, сега е задължително да бием Швейцария и дай Боже да успеем ще искаме задължително да бием и следващия съперник. Ние сме амбициозен народ. Това сме ние. Смятам, че има необходимата концентрация и се надявам да вземем максимума от този двубой. Отборите са с изравнени възможности, но ние трябва да се чувстваме фаворити, за да имаме вяра и самочувствие.”