Предшественикът на Пини Гершон на поста национален селекционер на мъжкия национален отбор по баскетбол Константин Папазов сподели по повод назначаването на израелския специалист, че БФБ е направила правилен избор и добави пред специализирания сайт bulgarianbasket.com:

„Смятам, че това е възможно най-добрият ход на Българската Федерация по баскетбол. Отдавна имаше желание да се покани чужденец да застане начело на отбора. Радващото в случая е, че този човек е голямо име в нашата професия. Той се ползва с голям авторитет, който със сигурност ще повлияе на нашите играчи и в същото време ще внесе респект у съперниците ни."

„Не бива обаче да се заблуждаваме, че с идването на Пини Гершон начело на отбора автоматично ще се класираме за Европейското първенство. Това е само първата крачка, втората крачка зависи от нашите играчи и от нашите съперници,” предупреди Тити.

„При всички положения обаче идването на Гершон ще е голям плюс за българския баскетбол. Пожелавам му успех. През последните години все малко не ни достигаше, за да се класираме. Надявам се той да ни го донесе,” добави Папазов.