Левски Лукойл и Рилски спортист ще спорят за място на финала в Националната баскетболна лига. Левски отстрани Черно море, а Рилски спортист се справи с Берое в два мача на четвъртфиналната фаза.

"Смятам, че трябваше да имаме по-добро поведение в последните минути. Най-логично е като пътуват 10 човека, да използвам всички в този труден мач. По-логично бе да стартираме двубоя трудно, Но явно сме се отнесли сериозно в началото, дори имахме преднина от 16 точки. Последва обаче отпускане", коментира треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов след втората победа над Черно море в понеделник вечер.

"Допуснахме много грешки през второто полувреме, което можеше да ни коства победата. Трябваше да дойдем, да победим. Свършиме го и сега трябва да се готвим за полуфинала", добави Тити Папазов.

"Играхме срещу един много силен и добре трениран противник, с много добър треньор. Това, че успяхме да спечелим серия с 2-0, е наистина много добро постижение. Поздравявам отбора на Берое за борбата, която положи, защото те имаха много труден сезон, контузии и проблеми. Накрая се сработиха нещата за тях, така че за нас беше предизвикателство да играем срещу тях. Поздравявам и моите момчета, защото започваме да влизаме в ритъм и да правим това, което искаме", каза треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров - Удо.

"В момента целият състав сме здрави и всеки един може да помогне в различните мачове. Радвам се,че успяхме да преодолеем Берое, свършихме си отлчино работата и сега ще се готвим за отбора на Левски Лукойл", добави Хаджисотиров.