Старши треньорът на Левски Константин Папазов отказа да говори за националния отбор по баскетбол по време на днешната пресконференция на „сините”. Въпреки това като човек, близък до Пини Гершон, и неразривно свързан с родния баскетбол, той призна, че е готов на всичко, за да се върне израелецът начело на България. Папазов е заплашен от наказание за критичното изказване, което направи към централата след мача срещу Рилски спортист преди седмица. Той разкри, че БФ Баскетбол официално го е „предупредила”, да не коментира повече националния отбор.

„Има в момента Етична комисия, която заседава на базата на моето изказване в Самоков. Може би трябва да се нарече Комисия против истината, но това е друга тема. Всяка моя дума се вади от контекста и се акцентира така, както на тях им е удобно. В клуба се получи писмо, че нямам право да коментирам националния отбор, тъй като моят ангажимент към националния отбор е приключил на 9 септември. Аз смятам, че друг човек, в напреднала възраст, да коментира националния отбор, без изобщо да е бил в него, е много по-обидно. Но, за едни майка, за други мащеха...,” каза Папазов.

Запитан все пак дали иска да каже нещо по отношение на вчерашното изявление на федерацията, че Пини Гершон все пак може да се върне, той заяви:„Аз ще бъда много щастлив. Който и да дойде, и да е добре за българския баскетбол. Когато разбера как да мълча, ще мълча. Когато казвам истината ми е най-лесно. Ще съм щастлив, но не знам как ще успеят да го убедят, и на мен две седмици не ми е вдигнал телефона.”

„Ако цената на неговото връщане е аз да не съм в щаба, аз съм готов на това,” отсече Тити. „Вярвам, че може да стане. Неговият авторитет и неговата харизма са безценни. Росен Барчовски постигна също успех, преди четири години, когато отборът се класира с българин начело. Освен Гершон, Пешич, всички останали, които могат да дойдат да работят, отстъпват, и по-добре в такъв случай треньорът да е българин.”

Папазов подкрепи думите си още с критиката, че българските специалисти са недооценени. „Ние правим всичко възможно да не оценяваме работата на нашите треньори. Доказателство е случилото се в Лукойл, защо на Жоро Младенов не направиха такава селекция?! Аз съм убеден, че Жоро с Уили Дийн и Перо Антич нямаше да загуби нито един мач. Въпрос на нагласа, на психология. Вярвам, че Пини ще се върне,” завърши темата за националния отбор Константин Папазов.