Селекционерът на университетския национален отбор по баскетбол Константин Папазов бе много доволен от успеха на своите момчета над Украйна в първия мач от Студентските игри в Сърбия. Макар и пред малко публика в зала „Милениум” във Вършац, нашите се справиха отлично със задачата си и преодоляха ръстовото си изоставане с много желание и силна защита.

„Тежък мач, срещу добър съперник, през целия мач разликата само веднъж стигна 10 точки за нас. В дълги периоди от мача разликата бе между две и пет точки, но след началото, в което ни водиха, оттам до края водихме ние. Успявахме да контролираме събитията на терена, смятам, че заслужено спечелихме. Всички вложиха много старание и играха добре в защита. Много ценна победа,” заяви Тити Папазов от автобуса, с който баскетболистите се прибираха към студентското село в Белград.

„От всички съм доволен,” каза още наставникът. „Иван Лилов игра добре, много силни топки имаше на Ники Върбанов, силно включване на Крум Дойчинов, на Павел Маринов. Чавдар Костов игра силно второ полувреме. Христо Николов, въпреки че направи някакви изненадващи пропуски под коша, наистина беше в ролята на лидер.”

„Този успех е ценен, първо, защото е в началото, и второ, защото съперникът по нищо не ни отстъпваше,” обясни Тити и предупреди, че следващият съперник – Япония в никакъв случай не трябва да бъде подценяван.

„Утре играем срещу доста нестандартен съперник, които играе през цялото време преса, много агресивно. Те обаче са с нисък ръст и мисля, че можем да използваме това, за да спечелим мача,” каза младият специалист относно двубоя с азиатците.

„Оптимизмът ми е още по-сериозен, защото Украйна е доста сериозен съперник. Този успех ни дава реални възможности да гоним онова, което сме си поставили като задължителна цел – да бъдем в осмицата,” припомни амбициите на отбора Константин Папазов.

Мачът България – Япония от Универсиадата е утре, от 18:30 в Белград.