Левски победи Рилски спортист с 94:88 в първи мач от турнира „45 години Самел”. И при това поредно гостуване на „сините” в Самоков обаче не се мина без скандали, които засенчиха иначе интересния и много оспорван двубой. Срещата бе равностойна от началото до края, като и двата тима имаха възможност да се поздравят с крайния успех. Отборите си разделиха по едно полувреме, като първото премина с аванс за Рилецо, но след почивката Левски обърна хода на мача и поведе още в началото на третата част. Треньорите на двата състава бяха единодушни след последния съдийски сигнал, че трябва да има повече такива мачове и в родния шампионат. Със сигурност обаче не си пожелаха да има подобни завършеци.

За втори пореден път при гостуване на Левски в Самоков, „сините” баскетболисти и особено техният треньор Константин Папазов бяха атакувани от феновете в залата. Привържениците на самоковския тим, заели места зад пейката на гостите, не спираха образно да изразяват негодуванието си от бурната радост на Папазов от някои добри отигравания на неговите. В самия край на срещата обаче въпросната непоносимост на феновете нарасна в открита агресия, и се стигна не само до станалите обичайни вече плюнки и подхвърлени семки и бонбони по играчите в синьо. Активната жестикулация на Тити Папазов и предизвикателни пози на контузения център на Левски Бойко Младенов запалиха искрата и минути преди финалната сирена за малко да се стигне до саморазправа между феновете и „синия” баскетболист. Озлобената агитка на Рилски спортист бе охранявана само от двама служители на сигурността, което допълнително улесни разрастването на скандала. Младенов също постъпи доста необмислено, връщайки една хвърлена бутилка към привържениците.

Мачът бе спрян за няколко минути, в които организаторите на турнира се постараха да уталожат страстите, а „синият” лагер се изнесе от пейката си. В крайна сметка обаче всичко приключи и срещата завърши с победа за Левски.

Шестима играчи на победилия тим завършиха с двуцифрен актив от точки, като най-много реализира Арън Харпър – 18, Станислав Славейков вкара 16, а Доналд Коул – 15. Симеон Найденов изигра поредния си много силен мач за Рилецо и завърши с 24 точки, а Сърджан Живкович наниза 23.