Дисциплинарната комисия към съдийската колегия на баскетболната ни федерация наказа двама рефери и обърна внимание на още двама след финалния турнир за момчета до 14 години във Велико Търново, съобщи официалният сайт на централата.

След разглеждане на доклада на главния съдия на надпреварата провела се от 30.05 до 5.06 комисията реши:

1. Наказва съдията Ангел Порожанов за допуснати грешки и некомпетентно съдийство, непознаване на Наредбата на БФБ, закъснение за турнира, предизвикан инцидент с опорочаване на среща във връзка с чл. 14 от ДП на НСКБ с лишаване от длъжностни права за срок от 6 /шест/ месеца, считано от началото на спортно-състезателния сезон 2007/2008 г.

2.Наказва съдията Тимо Кьостер за неявяване навреме, претенции към главния съдия за избор на назначение, с което е затруднил провеждането на турнира във връзка с чл. 27 (2) с лишаване от длъжностни права за срок от 1 /един/ месец, считано от началото на спортно-състезателен сезон 2007/2008.

3.Обръща внимание на Стихомир Стоянов – главен съдия и Димитър Стоянов – заместник главен съдия за проявена излишна толерантност и търпимост по отношение претенции на съдии и треньори на основание чл. 27 (1).