Овергаз е новият шампион в мъжката А група, втория ешелон в родния баскетбол. Това стана факт, след като днес в последния кръг възпитаниците на Янко Янчев победиха Сливен у дома със 112-90, пише BulgarianBasket.com. По този начин те затвърдиха първото си място, което бе извоювано преди два кръга и се окичиха със златните медали.

В Русе Дунав 2007 завърши редовния сезон с домакински успех, след като надигра старозагорския Берое с 83-69 точки и така запази четвъртото си място в крайното класиране. Заралии пък записаха 4-ото си поражение като гост, но въпреки това останаха на втора позиция и спечелиха сребърните отличия. Мъжете на Видабаскет очаквано победиха Спортист със 106-65 и станаха бронзови медалисти от тазгодишното Държавно първенство.

Сега пред отборите от А група остана още едно предизвикателство. Следващата неделя, 18 април, Овeргаз се изправя на полуфинал в турнира за Купата на БФБ срещу на Дунав 2007. Финалите ще се проведат във Видин, а победителят от тази двойка ще срещне победителя от Берое - Видабаскет на финала в понеделник, 19 април.