Отборът на Овергаз е първият финалист в Mладежката лига по баскетбол след победа в мач с много обрати над Черноморец с 89:83.

Баскетболистите на Овергаз решиха изхода от от мача в последната четвърт, когато от изоставане с 21 точки в началото й успяха да обърнат резултата в своя полза и да спечелят двубоя.

През първата част превъзходството бе на страната на символичните гости от Бургас, които в средата на първата четвърт водеха с 13:7, но допуснаха в края й авансът им да бъде намален само на 2 точки - 15:13. През втората четвърт ролите се размениха и баскетболистите на Овергаз успяха на полувремето да извоюват преднина от 5 точки - 42:37.

През третата част баскетболистите на Черноморец, не само успяха набързо да стопят пасива си, но и обърнаха резултата в своя ползва. Отборът на Овергаз изглеждаше неузнаваем, а бургазлии трупаха точка след точка и спечелиха частта с 33:7, с което решиха мача в своя полза и имаха комфортен аванс от 21 точки преди последната четвърт.

Овергаз обаче показа коренно различна игра и реши изхода от мача последната четвърт. Играчите на отбора започнаха ударно и отбелязаха 12 безответни точки, с което намалиха пасива си на 9 точки. Трима баскетболисти на Черноморец пък напуснаха игра заради пет лични нарушения. Отборът на Овергаз бележеше кош след кош и успяха да поведат при 80:79. Макар и трудно Овергаз успя да запази крехка преднина и да спечели срещата с 89:83.

За Овергаз най-резултатен бе Венцислав Петков с 23 точки. За Черноморец Иво Славчев завърши с дабъл-дабъл - 26 точки и 18 борби. Втората полуфинална среща ще противопостави отборите на Евроинс Черно море и Лукойл Академик.