Финалът в женското ни баскетболно първенство ще бъде пълно повторение на двубоя за титлата от миналия сезон, като в спора за трофея един срещу друг се изправят шампионките от Лукойл Нефтохимик и вицешампионките от Дунав Еконт.

Лукойл се класира за финала в женското баскетболно първенство на България без да загуби нито един мач в плейофите. Отборът от Бургас надигра като гост с 83:66 Монтана в трети мач от полуфиналите и спечели серията с 3-0 победи

Нефтохимик реши рано изхода от третата среща с Монтана, повеждайки с 39:32 след втория период. С много силни изяви в състава на Лукойл се отличиха Вера Перостийска и Анджела Тисдейл, завършили съответно с 23 и 20 точки. Перостийска добави и 10 овладени топки под кошовете. Най-резултатната в състава на Монтана бе Ивелина Вранчева, завършила с 13 точки.

Баскетболистките на Дунав Еконт отново пък ще спорят за шампионската титла в женския шампионат, след като отстраниха тима на Берое с 3-0 победи в полуфиналната плейофна серия.

В третия мач, в Стара Загора, Дунав нямаше никакви проблеми с домакините и спечели с внушителен резултат 91:53 (30:7, 21:21, 21:15, 19:10).

Русенският тим уби интригата в мача още в първата част след като поведе с 30:7, а на полувремето имаше преднина също 23 точки - 51:28. В третата и четвъртата част русенските баскетболистки продължиха да увеличават аванса си, който в последната част стигна до 38 точки разлика.

Капитанката на Берое Ралица Нанева реализира 22 точки, за Дунав Еконт Костова и Топалова вкараха по 15 точки