Арбитражната комисия при БФБаскетбол в състав Людмил Нейков – председател и членове Тодор Добрев и Борислав Чилингиров отхвърли като неоснователна жалбата на Радослава Бъчварова срещу решение на Дисциплинарната комисия от 28.08 тази година.

Както е известно състезателката бе наказана на основание чл. 6, т.1.1 от Правилника за състезателните права и статута на състезателите за неявяването си на лагера на националния отбор за жени това лято. Според Правилника тя е със спрени състезателни права за 15 мача у нас, няма право да работи в системата на БФБаскетбол за 2 години (при отказ от състезателна дейност), а клубът, който поиска да я картотекира, трябва да плати 5000 лв.

Това лято Бъчварова не се яви на лагера на националния отбор, въпреки опитите на селекционера на тима ни Георги Божков и помощника му Стефан Михайлов да я привлекат. Бъчварова получи и официална покана в тогавашния си клуб – Левски, заедно с още две свои съотборнички.

Арбитражната комисия разгледа случая след жалба от баскетболистката за отмяната на санкцията, но счете, че решенията на ДК са законосъобразни в смисъла на Правилника за статута и състезателните права и сметна жалбата за неоснователна.