Отборът на Юга спечели баскетболния Мач на звездите, след като победи Севера със 101 : 98 след продължение. В редовното време зрелищния двубой завърши 93 : 93.

Най-резултатен в мача бе Ламонт Джоунс с 26 точки за Севера, а Йордан Бозов вкара 16 за Юга.

Капитанът на българския национален отбор Тодор Стойков бе най-точен и взе приза в конкурса за тройки, а при Донта Смит взриви зала Универсиада с невероятните си забивки и заслужено триумфира с наградата в тази категория. Смит стана и Най-полезен играч в Мача на звездите.

Традицията един от зрителите да получи шанс да спечели 10 000 лева бе спазена и тази година. Ники от Русе имаше възможност да изстреля топка от центъра на терена, като наградата бе чек с въпросната сума, за съжаление той се размина с печалбата.

Съдиите също се постараха да разнообразят срещата, като подариха оригинална свирка на един от феновете в залата, който демонстрира познания по правилата на баскетбола.

Специален гост на Мача на звездите бе легендарният треньор Панайотис Янакис, европейски шампион с Гърция от последния шампионат на Стария континент и едно от най-титулуваните имена в тази професия.