Отбор от Евролигата проявява интерес към една от най-добрите ни баскетболистки – Теодора Петрова, това разкри баскетболният мениджър Йорго Патапатиу в интервю за предаването „Гол Линия”.

Състезателката ни иска да играе в Испания, където се състезава приятелят й Йордан Бозов. Патапатиу обаче смята, че това може да се постигне много трудно: „Много е трудно и двамата да играят в силни отбори в една и съща държава. Имахме възможност да подпишем с няколко испански отбора, които не отговарят на нейната класа. Сега обаче имаме други две оферти – едната е от тим, който се състезава в първата дивизия на Испания, а другата е от отбор, който играе в Евролигата, но не е от Пиринеите”, разкри още мениджърът и добави: „Според мен е много важно, един състезател да играе в силен отбор, който му дава възможност за изява. Всичко друго е крачка назад”.

„Много се радвам за дебюта на Божидар Аврамов за Памеса Валенсия. Аз очаквах, рано или късно да го включат в мъжкия състав. Неговият треньор ми е много добър приятел. Знам, че там вярват в Божидар и са забелязали потенциала му”, каза специалистът и добави, че е получил sms и от мениджъра на испанския клуб. „Той ми написа, че са много доволни и че Божидар ще бъде включван в мъжкия състав почти във всеки мач, защото титулярният им гард е контузен. Това е страхотен опит за него”, заяви Патапатиу. Мениджърът смята, че съдбата на 17-годишния български баскетболист е подобна на тази на Валери Божинов във футбола. „Много е важно, когато един играч излезе на 16-17 години в чужбина, защото започва да свиква със ситуации, с които един 24-годишен не може да свикне толкова лесно”, отбеляза Патапатиу.

Баскетболният специалист разкри, че евентуалният договор на Филип Виденов с чуждестранен отбор зависи само от контузията му. „В момента той не може да подпише, защото не е готов. Смятаме, че последната седмица на ноември ще бъде 100% готов да подпише с европейски клуб”, разкри Йорго Патапатиу. Както е известно, двата испански тима от Болоня – Виртус и Фортитудо, проявяват интерес към баскетболист номер 1 на България за 2006-а година. „И двата тима знаят, че Филип още не е готов. Мисля, че той ще бъде трансферна цел и на още два-три отбора. Много внимателно ще вземем решението за бъдещето на Виденов, защото аз искам той да отиде в отбор, където ще играе със сигурност”, категоричен бе мениджърът.