Отбор от А група ще замести вицешампиона на България по баскетбол за жени Дунав Еконт в следващото издание на Националната лига при дамите. Русенският клуб единствен от досегашните 6 участника не подаде заявка за Лигата. Срокът изтече на 15-ти юни, а документи подадоха ЛукОйл Нефтохимик, Монтана 2003, Берое 07, Миньор и Славия. Ръководството на НБЛ изчаква края на срока за заявки за по-ниската дивизия А1, който приключва на 15-ти юли и тогава ще даде възможност на някои от съставите да кандидатства за Лигата.

Русенският Дунав Еконт пък ще трябва да се справи на първо време със задълженията си към ФИБА Европа, след като бе осъден да изплати около 40000 евро, след иска на хърватката Катарина Мърчела. Дунав не е първият български тим осъден от европейската централа. Преди време шампионът при мъжете ЛукОйл Академик бе глобен с около 300000 долара за неизплатени пари на бившите си състезатели Стевин Смит и Ненад Джорич.

Срокът за подаване на заявки за участие в Националната баскетболна лига при мъжете изтича след два дни. Отборите имат време до 30-ти юни да подадат документи, като всички състави от миналия сезон са потвърдили намерението си да играят и догодина сред най-добрите. В Лигата участваха 8 клуба: ЛукОйл Академик, Левски, Балкан, Ямбол, Рилски спортист, Евроинс Черно море, Спартак Плевен и Черноморец.