Управителният съвет на БФБ остави на Лукойл Академик да реши дали 8 или 10 отбора ще продължат във втората фаза на шампионата на А-1 при мъжете.

По изискване на Устава на БФ Баскетбол, промени в наредбата да се правят само при съгласие на всички клубове. Това отложи вземането на решение по искането на БК Рилски спортист, след изиграване на мачовете в етап разменено гостуване, тимовете в А1 мъже да останат 10, а не 8 както е предвидено по Наредба. Осем от отборите в А-1 мъже се обявиха "за" предложението на самоковския клуб.

БК Левски се обяви против, но при условие, че последният клуб – Лукойл Академик се съгласи с предложението на Рилски Спортист, „сините” ще променят своето становище. Представител на Лукойл Академик не присъства на заседанието поради ангажименти на отбора с мачовете в турнира за Купа УЛЕБ и пътуването до Франция за срещата с По-Ортез утре.

УС упълномощи председателя на БФ Баскетбол да проведе анкета по въпроса с представителя на Лукойл Академик до две седмици и ако отговорът на шампионите е положителен, група А-1 мъже след изиграването на етапа „Разменено гостуване”, ще остане с 10 отбора и ще бъде представена нова програма.