Дисциплинарната комисия към Българската федерация по баскетбол (БФБ) обяви актуализирани санкции след разглеждането на доклада и рапорта за инциденти на комисаря на мача Любомир Амиорков и доклада на старши съдията Венцислав Великов на полуфинала между Балкан и Левски от турнира за efbet Купа на България. Заседанието се проведе по реда на чл.12 от Наредба за провеждане на турнира за Купа "България" за мъже и жени на БФБ.

На отбора на Балкан е наложена допълнителна глоба от 1000 лева за нарушаване на установения ред по време чрез нахлуване на терена и опит за саморазправа с длъжностни лица.

- Налага на помощник-треньора на БК Левски Димитър Ангелов, глоба в размер на 100 лева, на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушение.

- Налага на Джош Паркър, състезател от отбора на БК Левски, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

- Налага на Марио Литъл, състезател от отбора на БК Левски, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

Въз основа на всички доклади ДК реши още:

- Налага на старши треньора на БК Балкан Преслав Пешев, глоба в размер на 100 лева, на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушение.

- Налага на Дивон Уошингтън, състезател от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

- Налага на Балкан, имуществена санкция в размер на 600 лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, след края на срещата.

- Налага на Дерик Маркс, състезател от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

- Наказва мениджъра на БК Балкан Небойша Видич с лишаване от длъжностни права за една среща и глоба в размер на 150 лева на основание чл. 35 т. 2 ДАП на НБЛ за отсъдено персонално дисквалифициращо нарушение.

- Налага на Димитър Димитров, състезател от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

- Налага на БК Балкан, имуществена санкция размер на 1000 лева на основание чл.37, т.2а от ДАП на НБЛ - за нарушаване на установения ред по време на среща от група (повече от две лица) чрез нахлуване на терена и опит за саморазправа с длъжностни лица, довело до трайно прекъсване на полуфинала за Купата на България.