10 луксозни смартфона и таблета ще бъдат раздадени като награди в баскетболния Престиж Мач на звездите 2016, който ще се състои в Зала "Колодрума" в Пловдив на 27.03.2016 година, съобщиха неговите организатори.

Възможност да спечелят устройствата организаторите и генералният спонсор на Национална баскетболна лига - ВИВАКОМ, ще дадат, както на участниците в самия мач, в конкурсите Тройки Троя, Хипер Забивки и Споко Умения, така и на зрителите от публиката.

Първото устройство ще бъде дадено още през следващата седмица, когато приключва гласуването за избор на играчи и треньори на сайта http://www.all-star.bg/glasuvane-2016. Един от далите своя вот с истинска електронна поща ще научи щастливата новина по нея.

За първи път в историята Градът под тепетата ще бъде домакин на събитието, на което ще се проведе и турнир 3x3 между знаменитости, на който ще присъства и световен шампион. Повече подробности ще бъдат разкрити на пресконференция в началото на следващата седмица.

Организаторите ще дадат възможност и за парична печалба от 10 000 лв. при кош от центъра на някой от закупилите билет в зала "Колодрума" на почивката в сблъсъка между отборите на Фолксваген и Търкиш Еърлайнс.

Мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите.

В досегашните си 12 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков и Ямбол. В аналите на историята стои и постижението от близо 7000 зрители дошли на Мача на звездите 2012 с участието на мегазвездата на световния баскетбол Денис Родман.