Носителят на купата на България от миналия шампионат Левски, подписа договор с трети американец преди началото на новия сезон. В отбора на "сините" ще пристигне Арън Харпър, съобщава клубният сайт Levskibasket.com. 28-годишният играч е бил харесан от треньорския щаб и след като двете страни са се договорили за условията се стигна и до сделка.

Харпър е играл в университета Мисисипи в NCAA четири години. След това той играе за исландския КР Рейкявик и записва по 26.4 точки, 6.6 борби и 5.7 асистенции. Оттам Харпър преминава във френския Роан и завършва като трети реализатор във френската лига. Сезон 2006/2007 е най-успешния за него до този момент. Той записва средно по 18.1 точки, 5.4 борби и 3 асистенции в най-силната дивизия на Франция, а в края на сезона отборът му триумфира с титлата. След това американецът подписва с Азовмаш Мариопул, но напуска през ноември и довършва сезона във венецуелския Тротамундос де Карабобо. Миналото лято Харпър се завръща в отбора на Роан и завършва сезона с 15.4 точки и 4.1 борби, а тимът му стига полуфинал за купата.

Харпър е третият американец, с който Левски подписва през това лято. С договори са вече плеймейкърът Джейсън Смит и тежкото крило Доналд Коул. С привличането и на Харпър тимът вече има още един играч, който умее да стреля добре и да бележи от разстояние.

Левски отваря сезона на 10 октомври с домакинство на македонския Фени Индустри в първия кръг от Балканската лига.