Националният ни отбор по баскетбол за девойки до 18-годишна възраст загуби от домакините на старта на приятелски турнир в Италия с 41:61 точки. Българките водени от селекционера Станислав Бояджиев се готвят за Европейското първенство в шведския град Сьодертале. България е в А дивизия, а шампионатът на Стария континент е от 2 до 12 юли. Националките са в група с домакините от Швеция, Полша и Сърбия.

„Проведохме добра подготовка. Заедно сме от края на финалите за тази възраст и не сме почивали”, коментира старши треньорът Станислав Бояджиев, цитиран от bulgarianbasket.com.

„Имаме сериозен проблем с ръстовите състезателки. Най-високата е Христина Тютюнджиева, която е с две години по-малка и ще играе и при кадетките. В този тим само Кочева има опит от европейско първенство в Дивизия А. Всички други преди това бяха при кадетките в долната дивизия. Имаме обаче добри външни играчи. Ще ни е много много трудно, но ще се борим за оцеляването. Познаваме тима на Швеция, който е играл с Франция и имаме записи от тези мачове. Ще трябва да търсим победа срещу Полша, за да останем в елита”, каза още Бояджиев.