Опитният гард Иван Лилов се присъединява към селекцията на Берое за предстоящия баскетболен сезон. Роденият през 1988г. в София играч идва в Стара Загора след един полусезон в отбора на Спартак(Плевен), където записа участие в 13 двубоя, отбеляза 202 точки, средно по 15,5 на мач, и се отчете още с 77 борби и 57 асистенции.

В кариерата си гардът е бил част от отборите на Балкан, Лукойл Академик, Рилски спортист, както и чуждестранните Олин Едирне, Фени Индустри Кавадарци, Газ Метан Медиаш, Киети, Латина, Седеак Сегед, Дебрецен и Капошвари КК.

Специално за клубния сайт на Берое Лилов коментира присъединяването си към отбора, посочвайки, че високите цели, вярната публика и работата на треньорското ръководство са направили решението изключително лесно:

Доволен съм от избора си. С Васил Кифев много бързо се разбрахме. Лесно се съгласих, тъй като Берое в последните години се развива възходящо. Според мен това е най-прогресиращият отбор в НБЛ. Виждаме, че тимът разполага с изключително добър колектив и фенове, които са навсякъде с отбора. Берое, заедно с Балкан, разполага с най-верните привърженици в нашето първенство. Това е изключително важно за всеки един отбор с високи цели. Познавам българите, които са в тима. Моето лично мнение е, че Любомир Минчев е най-добрият български треньор и го доказа с работата си в Стара Загора и националния отбор. Работил съм с него и съм наясно с философията, която той изповядва. Искам да играя в отбор с много високи цели и затова приех предложението на Берое. Първото важно изпитание пред тима е свързано с влизането в груповата фаза на турнира ФИБА Европа. Предстои ни много сериозно подготовка в тази връзка. Това е първата и много важна задача пред нас. Убеден съм, че успех срещу Лейден ще ни помогне за поддържането на добър ритъм в първенството. Всеки един от играч ще влезе пределно мотивиран в тази квалификация“, заяви новото попълнение на Берое Иван Лилов.